Ugrás a fő tartalomra

Kritka: Jamie McGuire: Gyönyörű Áldozat


Sziasztok, megérkezett az első könyvkritika, ez pedig Jamie McGuire -  Gyönyörű Áldozat című könyvéről szól. Kicsit hosszúra sikeredett, és sok az idézet, de remélem tetszeni fog. Ahol SPOILER jelzés van, ott csak azoknak érdemes elolvasnia, akik már szintén olvasták. Nem egészen a legjobb, de ez az első ilyen teljes kritikám egy könyvről. Gyakorlat teszi a mestert.

Falyn Fairchild egy 24 éves lány, aki orvosira járt, de azt nem fejezte be, valamint még zongora leckéket is vett. Jómódú családból származik, de a szüleivel való nézeteltérése miatt, Chuck és Phaedra Nilesnál, a BuckSaw kávézóban dolgozik.  

A könyv története nagy részben ebben a kávézóban zajlik, ahol megismerkedünk Taylor Maddox tűzoltóval. Az viszont nagyon fontos, hogy Taylor nem a helyi tűzoltóknál van szolgálatban, hanem az Elit egységnél, akik csak bizonyos ideig maradnak Coloradóban.  Taylor, egy nagyon jó fizimiskával rendelkező tűzoltó, a testén temérdek tetoválással, és gyönyörű barna szemei vannak.

A történet során több szereplőt is megismerhetünk, ilyen például Don, aki gyakran jár a kávézóba. Az Ő a jelenléte a kezdetekben sajnos kicsit idegesített, és feleslegesnek tartottam, de azután (SPOILER KÖVETKEZIK: az Ő távozása az első olyan, amin sírtam. Egyik Maddox könyv sem csalt a szemembe könnyeket. Don halála igen.)
A kávézó tulajdonosai és személyzetei is nagyon hozzám nőttek, családként, és gyermekként tekintettek Falyn-re. Főleg az, aki tudott a titkáról.

Kirby, Falyn barátnője, aki szintén pincér volt, nem tudott a titkáról, még is nagyon bohókás lány, és nagyon megkedveltem. (Kicsit olyan érzésem volt, mintha a Vámpírnaplók sorozatból Caroline lenne.)
A könyv első pár oldala kicsit nehezen indította el a történetet, és gondolkoztam azon, hogy pihentetem és újrakezdem. De nem bántam meg, hogy folyattam. Minden értelmet kapott a könyv további részében, aki az elején zavart.

Taylor és Falyn kapcsolata –habár meg volt a vonzalom - de egy játék volt Falyn szülei előtt. Utána szépen kibontakozott a kapcsolatuk. Néha viszont, zavart, hogy ennyire csúnyán beszélnek egymással. Nagyon összeillettek ebből a szempontból is, de nem tudtam elképzelni, hogy én valaha ilyen legyen a párommal.
Voltak olyan részek a történetben, amelyeket teljesen feleslegesen részleteztek le ennyire. (Elmegy a seprűért, idehozza, feltakarítja, és végig kommentálja az író az eseményeket.)

(PICI SPOILER KÖVETKEZIK:Taylor és Falyn kapcsolata soha sem felhőtlen a könyv során kivéve a végén, talán akkor túlságosan is felhőtlen.)  Kb. a 200.-oldaltól nagyon pörögnek az események, és ez Taylor és Falyn kapcsolatában is változásokat hoz, lesz, ami összehozza őket, és lesz, ami szétszakítja.

Amikor kiderül Falyn titka nagyon lesokkolódtam. Nem gondoltam volna, hogy ez lesz a titok, elsőnek én is olyasmire gondoltam, amire Taylor. Az viszont nagyon dühített, hogy ennyi éven keresztül szenvedett miatta, most fény derült rá, és a végkifejletben nem történik olyan, ami azt mutatná, hogy az a dolog kicsit közelebb kerül majd Falynhez. (SPOILER KÖVETKEZIK: Arra számítottam, hogy a végén talán a kislányával tölt több időt, hova vele játszik vagy többet szerepel az életében, de nem, azzal lezárult (konkrétan), hogy látta.)

Jó érzés volt, hogy Travis és Abby életébe, és kicsit a többi tesóéba is beletekinthettem. Újabb bonyodalmaknak lehettem szemtanúi, és ajj, nagyon jó volt az egész családot is látni benne.

Persze a történet nem lenne tökéletes, ha Taylorral nem történne valami. Az egyik történés közelebb hozza Taylorhoz Falyn-t a másik pedig kissé eltaszítja.  (SPOILER KÖVETKEZIK: Azért az durva, hogy gyermeket nemz másnak, ezt nem értem miért kellett, na, jó nagyobb a hatás, de azért ez durva.  AZ, amikor mondta Taylor, hogy készítsen majd képet a lányával és nem kért, annyira megható volt. A másik értelem szerűen a tűz volt, amikor eltűnt, na, akkor tényleg féltem.)

Az egyetlen személy, akit nem tudtam hova tenni a könyv során, az Trex. Igazából nem tudtam, hogy ő most mit is csinál vagy ki is ő.

A vég kifejlett nagyon meglepő volt, és nagyon sajnáltam, hogy vége lett a történetnek, de ahogyan Jamie-t ismerjük, talán lesz folytatása. De úgy érzem, hogy lezártuk a történetet. Nem csalódtam a Maddox sorozatban most sem. Megérte megvenni. Most pedig lássuk az idézeteket.

·          „Úgy teszel, mintha seggfej lennék. Ami azt illeti, kicsit igaz is, de .. eltereled a figyelmemet.
·          Te nem seggfej vagy, hanem faszfej!”
(Taylor, és Falyn)

·         „Ez a Taylor gyerek nem könnyű prédára vadászik. Éppen az ellenkezőjét keresi. És szerintem már tudja, hogy meg is találta.”
(Chuck, Falynnek.)

·         „Élvezed, mi? Szereted nézni, ahogy felmérem a külsődet, hogy eldöntsem, hagyom-e, hogy elnyomja a tényt, hogy egy faszfej vagy.”
(Falyn, Taylornnak.)

Amikor Zeke és Dalton –Taylor munkatársai- meglátják, hogy Taylorral ment el Falyn.
·         „Kibaszottul valószínűtlen – Jelentette kis Zeke. - Csalódtam benned, Falyn.”

„Az összes arrogáns gazember körül, akivel az élet összehozott, Taylor Maddox vitte el  a pálmát.”
(Falyn)
·         „Van még hely a gépben. (..)
·         A farmerom nincs olyan közeli ismeretségben a tiéddel, hogy együtt mossák őket.
(Taylor és Falyn)”

Amikor Taylor és Tyler összeverekszik.
·         „Állítsátok le őket!
Dalton összefonta a karját, és megrázta a fejét. – Nem állok két Maddox közé. Szeretnék életben maradni.
(…)Darren szaladt oda.
·         Darren! – parancsoltam rá. – Tedd a dolgod.
Darren szemöldöke felcsúszott a homlokára. – Láttad már ezt a kettőt verekedni?
Megráztam a fejem.
·         Én igen. Majd abbahagyják, ha végeztek.”

·         „Nem érzem, hogy sietnem kellene. A szívemben nincs hely másnak, mint neked, neki és a boldogságnak.”
(Falyn)
·         „A francba – csóválta a fejét. – Hiányozni fogsz. És utálom, hogy hiányzol.”
(Taylor)

·         „Lehet, hogy ezzel megmentelek.
Megrázta a fejét. – Ne akarj ellökni magadtól, Falyn. Nem hagylak magadra. Addig maradok, míg lángra nem lobbanok.”
(Falyn és Taylor)

·         „Hogy szerethetem igazán, ha hagyom, hogy mellettem döntsön?”
(Falyn)

Kiknek ajánlom? 
Azoknak ajánlom, akik szeretik a romantikus regényeket izgalmas fordulatokkal.

 *****

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jön a Reader's Surprise könyves meglepetés doboz

A Book a Sloth Club után bejelentette a Könyvmolyképző Kiadó, hogy Ők is elindítják a saját könyves meglepetés dobozukat, mégpedig Reader's Surprise néven.

Sokakban ellenszenvet kellett ez a kezdeményezés, miszerint, még ki sem élhette magát a BASC, már
is elloptam a KMK az ötletüket. Ezzel én úgy vagyok, hogy nem tudhatjuk, hogy melyik fél mióta gondolkodik ezen a kezdeményezésen, de nyilván mindenki a legrosszabbra gondol ilyenkor, éppen ezért nem nagyon szeretnék állást foglalni ebben a témában, de ha meg van a magatok véleménye, azt szívesen olvasnám.

De, térjünk vissza a lényeghez. Miután megtörtént a bejelentés a KMK egy játék keretein belül kisorsolt három darab ingyenes dobozt. Ezután semmilyen információval nem szolgáltak a kezdeményezéssel kapcsolatban.

Ám Moly.hu-n egy lelkes olvasó vette a fáradtságot, és rákérdezett a Kiadónál.

A Könyvmolyképző Kiadó, még idén november vége felé szeretné megjeleníteni az első dobozát. Amennyiben valamilyen oknál fogva nem jönne ez ös…

Már kapható! Jamie McGuire Gyönyörű Búcsúzás

Jamie McGuire: Gyönyörű búcsúzás - borító

Sziasztok! 
Úgy gondoltam, hogy felnézek a maxim oldalára, hátha fent van már, a Gyönyörű búcsúzás (Jamie McGuire) borítója. ÉS IGEN. Fent van. Annyira csodálatos és egyszerre brutális, hogy valami hihetetlen. Abban a percben fel is töltöttem a molyos profiljára.

A Gyönyörű Búcsúzás, a Maddox testvérek ötödik kötete.

Tizenegy évvel az után, hogy Abbyvel Vegasba szöktek, Travis Maddox különleges ügynök
végrehajtja a maga önkéntes ítéletét Benny Carlisin, a maffiacsalád fején. Vegas legrégebbi és legkegyetlenebb szervezett bűnözői családja most bosszúra készül. A célpont a Maddox család minden tagja.
A család tudtára jut a titok, amit Thomas és Travis egy évtizeden át őriztek, és a Maddoxok most először hasonlanak meg egymással. Bár valamennyien ismerik már a veszteség ízét, a család kibővült és a korábbinál nagyobb a kockázat. Miközben testvér testvér ellen, feleség feleség ellen foglal állást, mindannyian választás elé kerülnek: hagyják, hogy a félelem elszakítsa vagy megerősödve ke…