Ugrás a fő tartalomra

Miért jó olvasni?Sziasztok, a mai téma talán szokatlan lehet azok számára, akik könyvmolyok. Ti, tudjátok, hogy miért jó olvasni. Még, is vannak sokan, akik nem értik, hogy miért jó. Az én ismeretségi körömben is sokakban felmerült már ez a kérdés, ami gyakran sok olvasót ingerültebbé tesz. Hiszen mind úgy gondoljuk, hogy ez egy buta kérdés. 

Kedves olvasók, leendő olvasók, és akik nem szeretnek olvasni. Most megosztom veletek, hogy számomra miért is jó olvasni. 

Minden könyvek története van. Egészen az első gondolattól, ami megihlette a művet, a végső kész könyvig. Ha nem lennének értékesek ezek a kiadványok, nem vesződnének velük a kiadók. 

Végül ott a másik történet is, ami magában a könyvben lakozik. Egy csodálatos képzelt világ, ami kiragad a hétköznapokból. Vannak olyan könyvek is, amelyek valós események alapján íródtak. talán ezek a művek a legértékesebbek, és amelyekből a legtöbbet lehet tanulni.

Egy könyv elolvasása után átértékeled magad körül a világot, és talán sok mindent más szemmel nézel.
Tanulságos, és lehet, hogy a főhős éppen olyan problémákkal küzd, mint Te, vagy egy ismerősöd. Megoldást nyújthat a problémára.

Manapság egyre kevesebb a szókincse az embereknek. Egy nagyszerűen megírt könyv ezen is javíthat. Úgy tanít, hogy közben élvezed az olvasást. 

Egy könyvet olvasva, használod az eszed, és a fantáziádat, ez sokkal értékesebb, mint egy mások által létrehozott képzelt világot a filmvásznon nézni. 

Az olvasás lehet a szenvedélyed, anélkül, hogy káros lenne a szervezetedre. A zsebpénzünket megéri, olyan szenvedélyekbe fektetni, amelyek boldoggá tesznek, és nem károsak. 

Egyre kevesebben olvasnak könyvet. Ez annak köszönhető, hogy emberek elfoglaltak, valamint a fiatalok arról vesznek példát, amit kötelezőként feladnak nekik az iskolában. Olvassátok a saját korotokban íródott, és saját korotoknak megfelelő könyveket. 

Még valami: „Az olvasás SZEXI!” (Pepe Toth)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jenifer L. Armentorut - Perzselő csók - Előrendelés

Sokan ismerjük már Jennifer L. Armentrout munkásságát. A legtöbben a Luxen sorozat kapcsán, de más regényekkel is nagy sikert aratott már külföldön és hazánkban is.
A Könyvmolyképző kiadó úgy döntött, hogy újabb regényeket szeretne kiadni az írónőtől. Az egyikük már elő is rendelhető a kiadó honlapjáról.
Jennifer L. Armentrout – White Hot Kiss (azaz magyar fordításban) Perzselő csók című regénye, ami a Komor elemek első része 2017. december 01-én fog megjelenni.
A Kiadó pár napja közzétette a hivatalos magyar borítóját a könyvnek.  Nagyon örülök, hogy nem változtattak az eredeti borítón, mivel az csodálatos, és szenvedélyes és a címhez illően perzselő. Egyszerűen imádom. Tetszik, hogy az eredeti címet is meghagyták kiemelkedően a borítón, mint ahogyan a Wait for you, Trust in me illetve Be with me és a Luxen esetében.
A történet egyáltalán nem egy szokványos szerelmi sztori. Armentroutnak ismét sikerült egy különleges témát választania. Kíváncsi vagyok, hogy az olvasása után milyen él…

Jön a Reader's Surprise könyves meglepetés doboz

A Book a Sloth Club után bejelentette a Könyvmolyképző Kiadó, hogy Ők is elindítják a saját könyves meglepetés dobozukat, mégpedig Reader's Surprise néven.

Sokakban ellenszenvet kellett ez a kezdeményezés, miszerint, még ki sem élhette magát a BASC, már
is elloptam a KMK az ötletüket. Ezzel én úgy vagyok, hogy nem tudhatjuk, hogy melyik fél mióta gondolkodik ezen a kezdeményezésen, de nyilván mindenki a legrosszabbra gondol ilyenkor, éppen ezért nem nagyon szeretnék állást foglalni ebben a témában, de ha meg van a magatok véleménye, azt szívesen olvasnám.

De, térjünk vissza a lényeghez. Miután megtörtént a bejelentés a KMK egy játék keretein belül kisorsolt három darab ingyenes dobozt. Ezután semmilyen információval nem szolgáltak a kezdeményezéssel kapcsolatban.

Ám Moly.hu-n egy lelkes olvasó vette a fáradtságot, és rákérdezett a Kiadónál.

A Könyvmolyképző Kiadó, még idén november vége felé szeretné megjeleníteni az első dobozát. Amennyiben valamilyen oknál fogva nem jönne ez ös…

Book A Sloth - Novemberi doboz